Det ser ud til, at i dag er alle på udkig efter lidt af det store inden for indendørs, og i stigende grad nye udviklinger omfatter balkoner i deres planer. Hvad du faktisk kan gøre med en balkon er hit og miss: det afhænger af om du har et par fødder eller bare en sliver. Det afhænger også af, om du er komfortabel uden for 30 etager i luften. Og selvfølgelig, hvis du planlægger nogen fremtidige Romos.

Uanset de hårde tal er selv den mindste altan simpel nok til at udnytte givne nok kreativitet. “Hvor funktionel balkonen er, afhænger af hvor lille det er”, forklarer designer Monique McLintock. “Hvis det er rigtig lille, så er det bedste du kan gøre med at tilføje et lille bord, en eller to stole eller en lang dyb bænk, nogle planter skal i det mindste have et sted at sidde med en kop kaffe eller at ryge.”

I betragtning af Hongkongs små rum er det fristende at bruge en lille balkon til rent funktionelle ender, især hvis der ikke er nogen rigtig udsigt fra den. “I Hong Kong er balkoner små og ofte brugt til hængende tøj eller børns spil”, bemærker Alt under solens Janice Ortmann. Men “Vi sælger mange foldet stole og udvidelige borde og lignende. Og mange møbler vi bærer er også mere europæiske end amerikanske størrelser. “

Altaner er et sted hvor man har tid til eftertanke

For fladsejere kan der i sidste ende være en indsats for at slå ned en mur og effektivt udvide rummets plads – hvilket er betydeligt. Tilladelse fra bygningsafdelingen er nødvendig (du ændrer strukturens ydre udseende), såvel som de indbyggede ejere og en registreret entreprenør.

“Hvis du går ned ad den juridiske rute, kan du forstørre åbningen eller vinduerne, forudsat at væggen ikke er en strukturel væg, på balkonen, så det visuelt får lejligheden til at føles større,” påpeger McLintock, hvis du har plads til at spille i dit tilladte bruttoareal. “Denne proces kan være dyr. Det vil koste omkring kr 70.000 for en uddannet AP at gøre planerne og

I sidste ende kommer det ned til, hvad du vil have din balkon plads til. Med vejret nedkøling nok til at nyde, kunne det være nok at finde nogle siddepladser og tilbehør. Ortmann er ikke opsat på naturlige materialer i Hongkongs hårde elementer (varme, fugtighed, snavs), men valg findes ud over plastik. For at maksimere lethed ved vedligeholdelse foreslår hun hurtigtørrende skum og Sunbrella-stoffer, syntetisk rotting og væv som start. “Åh, du kan tage en slange til næsten alle udendørs møbler nu,” noterer hun.

Se hvilke altaner vi tilbyde hos os

Endelig, når det kommer til tilbehør, er belysning og temperaturkontrol de største overvejelser. En elektriker kan installere en strømforsyning til ekstreme forhold, og vægmonterede lamper er let tilgængelige – fra Wanchai til IKEA. Et alternativ til begge er en pejs. Safretti laver miljøvenlige pejse, der gør brug af “ikke kræver strømkilde eller stikkontakt, rør, skorsten eller andre bestemmelser”, siger Dora Sui of Kitchens + Interiors, hvis regelmæssige modeller kan fungere som varmekilder. “På en balkon anbefaler vi enten den stabelbare gulvstående kube eller den vægmonterede Gaya. Begge er enkle og elegante, og ville være et attraktivt kontaktpunkt uden at overvinde en lille Hong Kong-balkon, “Sui slutter.

Ortmann tilbyder nogle afsluttende visdomsord, der alt for ofte glemmes. “Overfyld det ikke,” understreger hun. “I slutningen af ​​dagen vil du ikke bruge det, og det vil ikke være indbydende. Gå mindre i stedet for større, og du vil faktisk nyde det mere. “

EFTERLAD ET SVAR