Som en generel regel giver klare drivhuse varmere, direkte lys, der fordeler frøudbredelse. Drivhuse med diffunderede belægninger er ideelle til dyrkning af afgrøder på fuld sigt. Drivhuse med halvdiffuserede dæk giver fordelene ved begge. Nogle drivhusdesigner har diffust dækker på taget og klare dæk på siderne, hvilket giver nogle fordele ved hver.

UV beskyttelse

Sollys nedbryder plastik over tid. For maksimal levetid bør drivhusrammer og ruder være UV-behandlede. Kig efter væksthuse, der er UV-certificerede. Nogle drivhuse har UV-belægning på ydersiden, og du skal være forsigtig med ikke at beskadige ydersiden.

Holdbarhed

Dækmaterialet i dit drivhus skal være stærkt nok til at modstå brud fra farer forbundet med din voksende region. Hvis der er træer i nærheden, skal dækket modstå faldende grene. Det skal være uigennemtrængeligt at hagle og have tilstrækkelig slagstyrke. Hvis du bor i et område med vintersnus eller isning, skal drivhusdækket være stærkt nok til at understøtte den ekstra vægt.

Hvad gør drivhuse til et perfekt sted

Tilpasning

Du skal kunne konfigurere hylderne, så de passer til din greenhouse gardening plan. Grønne hylder er ideelle til at spire frø og etablere starterplanter, men der kræves større hyldeafstand for modne planter. Nogle drivhuse er designet til at rumme forlængelsessæt, som giver dig ekstra mere voksende plads.

Materialer, der anvendes til ruder eller yderbeklædning af drivhuse, er kommet langt siden de gammeldags glashuse. Forskellige typer plast og hærdet glas anvendes i dag til drivhusanvendelser. Disse kommer i form af plader eller paneler, og spænder i klarhed fra klart til diffunderet.

Glas og klar plastfunktion fungerer i det væsentlige på samme måde, ved at lade lyset passere igennem samtidig med at der opfanges varme inde. Plast er generelt lettere og billigere, men ikke så holdbart for vejr og alder. Glas drivhuse koster mere at bygge i første omgang, men holde sig bedre over tid.

Når du vælger hvilket drivhus der skal købes, skal du overveje, om du vil have det til en ‘season extender’ eller hvis du har tænkt dig at dyrke grøntsager indendørs gennem vinteren. Hvis din region har kolde vintre, dvs. hvis den fryser eller sner, er der brug for en velisoleret belægning.

Drivhuse kan være gode at have til grøntsagsdyrkning

Hærdede glasruder er meget stærke og slagfaste og tåler ekspansion og sammentrækning under sæsonmæssige temperaturændringer. Enhedstykketykkelse på 3 mm er tilstrækkelig til drivhuse, men 4 mm tykkelse er stærkere og giver yderligere isolationsværdi. Kanterne skal beskyttes under installationen, da de ødelægger ruderne, hvis de rammes af et hårdt objekt. Hærdet glas er dyrere end polycarbonatpaneler, men det er mere holdbart og ridsefast. Hærdet glas er klart og giver ingen diffusion.

Glasfiber

Glasfiber er gennemskinnelig og giver godt diffunderet lys. Fiberglass bevarer varme mere effektivt end glas. Glasfiberhuse er normalt bølget for at give stivhed. Det ydre gellag vil blive solbagt, ofte inden for 6 – 10 år afhængigt af eksponering. Overfladen bliver til sidst ætset og gulet, og snavs og snavs kan samle sig i dalerne.

Polyethylenfilm

UV-behandlet polyethylenfilm bruges almindeligt til at dække store kommercielle drivhuse, fordi det er relativt billigt og let at vedligeholde. Det er gennemskinneligt, hvilket giver et halvdiffuseret lys og bevarer varmen godt, især når den er dobbeltvægget. Polyethylenfilm er kun 3 – 5 år i udendørs forhold, og er underlagt strækninger og sagging i blæsende steder eller efter at være fyldt med sne. Dette materiale kan puckes igennem ved at falde grene eller revet under vind, hvis det ikke er godt sikret

EFTERLAD ET SVAR