De siger, at død og skat er de eneste to sikkerheder i livet. Men der synes at være en tredjedel, der er forbundet med døden og så smertefuld som skat. Det er de astronomiske omkostninger ved at organisere en begravelse.

Min partners fader døde for nylig, og til ære for en myrkremisering i en langt fra den fashionable del af East Anglia blev hun opkrævet lidt over 4000 kr. Jo følte sig ikke skam at bede om den billigste løsning (det var det, som hendes far ville have ønsket – han var aldrig en mand at spilde penge), og svaret kom som noget af et chok. Når en figur har forestillet sig den frække lille jakten til Caribien, kunne den finansiere i stedet, du ved, at ting er blevet alvorlige.

“Hvordan fanden retfærdiggør de fire grand?” Spurgte jeg.

Jo gik gennem den specificerede liste. Blomster: £ 150. Hun undersøgte billedet af liljerne, der ville pryder kisten. “En blomsterhandler ville opkræve dig 40 quid for dem,” kom hendes dom. Aluminium urne til asken: £ 66. Ikke så au fait med urnmarkedet (hvem ville være?) Hun kunne ikke udtale sig med nogen tillid – men vi vidste begge, at £ 66 var over oddsene. Krematoriets omkostninger vejede ind på £ 852. En anden £ 76 gik på ‘servicepapiret’, i det væsentlige 20 eksemplarer af ordene til salmen, vi ville synge.

Se hvad en bedemand kan gøre for dig

Selvom de var i retfærdighed til bedemanden i grindsted, sendte de efter begravelsen os en af ​​kopierne i et ringbindemiddel sammen med nogle fotos af blomsterne og en dækplade, der sagde, at David var død “ældre 82 ører”.

Der var også en betaling for kr 160, opført som ‘læge’. Eh? Et dødscertifikat var allerede udstedt af hospitalet, og medmindre de begunstigede gik langt ud over deres mandat og forsøgte en sidste øjebliksgenoplivning, var det svært at se, hvorfor en læge ville være nødvendig. Men det viser sig, at med kremeringer (i modsætning til begravelser), skal en anden læge undersøge kroppen for at kontrollere, at der ikke er noget unødigt: “Beviset” som det er, er ved at blive ødelagt. Disse betalinger, der er kendt i lægevirksomheden som “ash cash”, betragtes som en fordel for jobbet.

Men selv disse udgifter forlod den tykke ende af overskriftsfiguret uberettiget til. Det viste sig, at resten af ​​begravelsesfirmaets ydelser – lagrede kroppen i et par uger, satte det i deres billigste kiste, kørte det til krematoriet og betalte fire mænd i sorte dragter til at bære det inde – kostede os £ 2.865. Dette ville have været endnu højere, hvis vi havde gået til nogen af ​​de ekstrafunktioner, som f.eks.

Se de forskellige services en bedemand kan gøre

En limousine til at køre os bag elevatoren eller en mere udsmykkede kiste (den hvide, der blev præget med et sepiabillede af Manhattan-skylinen, måske) eller frigivelsen til tjeneste for flere hvide duer.

I sidste ende kunne Jo ikke gidde at argumentere for kastet. Det gør du ikke eller gør du? Ikke når du koncentrerer dig om at sørge, og ved, at omkostningerne repræsenterer en temmelig tynd skive af den arv, der kommer din vej. Det er klart, at virksomhederne er opmærksomme på, at Storbritanniens latterlige ejendomspriser har sat de fleste mennesker i denne position og rampe op deres gebyrer i overensstemmelse hermed.

EFTERLAD ET SVAR